Wat is een video-interview van Visiotalent?

• Bijgewerkt

Hebt u enkele dagen, uren of minuten geleden gesolliciteerd voor een vacature en net een e-mail ontvangen waarin u wordt uitgenodigd om uzelf op video vast te leggen? Goed nieuws, u hebt waarschijnlijk een nieuwe fase in het aanwervingsproces bereikt.

Het selectieteam van het bedrijf waar u hebt gesolliciteerd, wil graag meer over u te weten komen en zou u een aantal vragen willen stellen die u die u via een video-opname beantwoordt.

Deze oefening stelt u in staat om naast uw CV meer over uzelf en uw beweegredenen te vertellen.

Concreet, hoe werkt het?

U hebt een uitnodiging tot inschrijving in uw mailbox ontvangen. Deze e-mail bevat uw toegangscode als kandidaat.

Je hebt 2 opties:

• Gebruik uw computer door te klikken op "Ik schrijf me in" onderaan de uitnodigingsmail
  • Download de "Visiotalent"-toepassing op uw smartphone of tablet en voer uw toegangscode in (deze staat onderaan de uitnodigingsmail)

Zodra u bent ingelogd, hoeft u zich alleen nog maar te laten leiden en gebruik te maken van onze trainingsmodule om vertrouwd te raken met het platform en het opnemen van de video's in de vingers te krijgen.

Zoals u zult zien, is dit zeer eenvoudig.

Als u eenmaal geoefend hebt, moet u zich echt inschrijven. De selectieverantwoordelijke heeft een paar vragen voorbereid, anders dan de oefenvragen, dus ... nu is het jouw beurt!